Ställa ut med hundsäng och hund

I vårat första inlägg skrev vi om hur konstnärer kan synas online, och vad för positiv effekt denna exponering kan leda till. I detta inlägg ska vi ta upp hur man kan göra sin konst synligare på mässor och andra utställningar.

Det bästa sättet att göra sin konst synlig på mässor och utställningar är att anlita riktigt skickliga mässmonterdesignare, som vet hur man ska göra snygga . Med en snygg och kreativ mässmonter kan man locka till sig många potentiella kunder. Det bästa av allt är att mässmonterdesigners ofta har ett flertal olika mässmontrar som man kan välja mellan. Allt från en simpel reklamflagga, till mässtorn och ljuslådor.

Det bästa med dessa montrar och alla de andra som säljs över hela landet, är att de är specialgjorda efter kundens val. Detta innebär såklart att konstnärer kan använda montrarna som canvas, och då göra dem till en del av konstkollektionen som ställs ut. Samtidigt som man ställer ut kan man använda sig av olika objekt för att verkligen framhäva sin monter. Ett sätt för att få ens egen monter att stå ut är att till exempel dekorera den med en skön hundsäng och en liten vovve som sover i den. I en hundsäng sover hunden skön, dag som natt. Det bästa är att en söt liten hund kan locka många åskådare, det innebär mer publik till montern. Hundsängen kan också fungera perfekt som ett sätt att visa hur det kan se ut i ett vanligt hem, med tavlan hängande över hundsängen.

Våran favorit bland mässmontrarna är enhälligt Ljuslådan. Vi ser potentialen som denna låda kan få i rätt händer. Framförallt tror vi att konstnärer som målar mycket med olika nyanser, till exempel nyanserna som syns på ett konstverk som föreställer dränering av ett gammalt hus som inte har använt lösull, har användning för dem. Ljuslådorna hade gett liv till konstverken och gjort att de stack ut mer.