Konstnärer online

Alla som är aspirerande konstnärer vet hur viktigt det är med exponering av sina verk. Det finns idag en hel del webbplatser som låter konstnärer och andra skapare visa upp sina verk, helt gratis. Dessa platser är bland annat reddit.com, deviantart.com, tumblr.com och inte minst facebook.com och twitter.com. Just Facebook och Twitter bör vara komplement till andra sidor. Då både FB och Twitter är sociala nätverk där endast ens vänner och följare kan se ens inlägg (vanligtvis), är dessa sidor inte så bra för inledande exponering. Ett annat alternativ är att helt enkelt designa sin egen webbplats, så som artister som Kelly Rae Roberts, Kelli Blickman eller Lori Mcnee, med fler gör. Deras webbplatser är en förtjusande mix av surrealistiska tavlor, härliga fotografier och grandiosa akvarellmålningar.

Exponering på det här sättet måste vara något av de bästa. Gillar någon det de ser, kan de enkelt ringa upp eller mejla konstnären direkt. På så sätt kan man få jobberbjuanden bara genom att ha en egen hemsida. Om man har en riktigt snygg hemsida kanske man få designa ett företags webbplats.

Designar man en riktigt snygg webbplats åt ett företag som till exempel  eller stayhome.se, kanske man kan få stor exponering, även till sina andra projekt, och således få mer jobb/följare.