Konstnärer jobbar bäst vid en arbetsbänk

Att arbeta med händerna är stimulerande, vare sig man identifierar sig som elektriker Borås eller konstnär Kalmar. Något som en konstnär behöver till större grad än en elektriker är dock en arbetsbänk som är stor nog att husera alla konstnärens konstprylar. Detta vare sig det är lera för skulpturer, penslar för tavlor eller papper för papier-maché.

Något mer som är viktigt när konstnärer väljer arbetsbänk är att arbetsbänken är i rätt höjd, en arbetsplats där man måste luta eller sträcka sig flera timmar i sträck för att kunna arbeta är inte en bra arbetsplats. Arbetar man för länge i fel lutning kommer man få ryggsmärtor som med riktig otur aldrig blir ok igen. Speciellt om man har arbetat i flera decennier i fel ställning, då kommer man vara drabbad av ryggsmärtor under hela pensionen. Och det är det ingen som vill, gissningsvis. Hittar man en arbetsbänk som är höj och sänkbar är det något att investera i. Då kan man när som helst ändra ställning, från sittande till stående och vise versa. Skulle man behöva luta sig framåt när man arbetar, är det möjligt. Exempelvis om man har en stor tavla vars topp är svår att nå i stående form.

Det tredje och sista man bör tänka på när man införskaffar en arbetsbänk är att det är prisvärt, det vill säga inte för dyrt för det arbetsbänken är menad att användas till. Ja det finns säkert svindyra arbetsbänkar som har otroligt snygg mönsterdesign, men behöver den verkligen vara snygg design när massa droppande färgburkar och stelnande penslar ska ockupera bänken? Istället är det då bättre att välja en arbetsbänk som är aningen billigare, med en tråkigare mönsterdesign. Sen kan man ju som konstnär alltid skapa egen mönsterdesign. På så sätt sparar man pengar, som kan gå till andra viktiga konstnärliga saker som färg, penslar eller stativ.